De toekomst van radio is net als de toekomst van webdesign

De toekomst van radio is net als de toekomst van webdesign

De toekomst van radio is net als de toekomst van webdesign

Met de nieuwe technologie van mobiele apparaten verandert ook het internet. In dit artikel behandelen we de laatste trends én de te verwachten toekomstige trends voor webdesign. Wil je aan de hand van dit artikel je website updaten? Neem dan eens contact op met Personal Programmer.

We stappen af van pagina’s

Wat is de beste manier om te communiceren met je klanten en de gebruikers van je website? Door jouw verhaal te vertellen. En dat verhaal vertel je niet in zes verschillende pagina’s, maar in een doorlopend geheel met verschillende onderdelen. Dat zorgt ervoor dat je bezoeker ondergedompeld wordt in een beleving voor een emotionele ervaring die verder gaat dan alleen het overdragen van informatie.

Geen klikken meer, maar handbewegingen

Weet je nog dat we vroeger onze muis moesten bewegen naar de scrollbar, daar dan op klikten en dan de muis naar beneden bewogen om de rest van de pagina te kunnen zien? Tegenwoordig, met alle mobiele apparaten, is scrollen veel makkelijker en kost het slechts een beweging van je duim. We zullen dus op websites meer knoppen om te klikken, langere pagina’s en minder links.

Geen vouw meer

Het oude idee van een krant, waarbij je het belangrijkste nieuws boven de vouw plaatste, is nu niet meer nodig. Met langere websites en meer scroll-mogelijkheden is het geen probleem om je pagina te laten beginnen met prachtige plaatjes en pas verder onderop je tekst te laten starten.

Simpelere websites

Alles moet steeds sneller en gebruikers worden steeds ongeduldiger. Er zijn onderzoeken waaruit zou blijken dat 25% van de gebruikers wegklikt als het langer dan 4 seconden duurt om een pagina te laden. Dat betekent dat websites niet alleen steeds sneller moeten laden, maar dat de inhoud ook steeds makkelijker te begrijpen moet zijn. Simpele ontwerpen dus, à la apps, die gaan deel uitmaken van de toekomst van het internet.

Animatie komt terug

GIFs en Flash klinken misschien gedateerd, maar het internet van de toekomst heeft animatie nodig. Dat zorgt namelijk dat je website opvalt en is bovendien een handige manier om snel veel informatie over te dragen zonder teveel ruimte te gebruiken. Met nieuwe technologieën zoals CSS animatie kunnen ontwerpen snel verbeterd worden zonder plugins of snelheidsissues.

Direct e-mail wordt weer populair

Social media was een consumentensucces, maar de mensen die de content ontwikkelden zijn minder enthousiast. Hoe zorg je namelijk in die constante stroom van posts en updates dat jouw boodschap de juiste persoon bereikt? Social media zal voorlopig niet verdwijnen, maar ondertussen stappen veel bloggers over naar oude vertrouwde e-maillijsten. Ze weten namelijk dat je daarmee een groter percentage van je doelgroep bereikt.

Al met al zien we appdesign en webdesign steeds dichter naar elkaar toegroeien en het zou ons niet verbazen als het verschil tussen die twee uiteindelijk volledig verdwijnt.